Hvorfor skal det være så svært at stoppe med min rygning

By | November 23, 2015

Jeg har været ryger siden jeg var 18 år, og i dag er jeg 40 år gammel. Når jeg tænker tilbage og begynder og regne lidt, så er det godt nok blevet til mange cigaretter i den periode. Det er ikke fordi jeg ikke har forsøgt at stoppe nogle gange, men hver gang har jeg lige som fundet på en undskyldning overfor mig selv, for at kunne starte igen.Hvis du er ryger så er jeg sikker på, at du også ved hvor svært det er med at stoppe med den vane. Det er jo ikke fordi man ikke har lyst til det, for det kan godt være, at det er hyggeligt at ryge nogle gange, men når man står udenfor i snestorm for at ryge, så er det jo ikke lige frem hyggeligt. Det kan godt være at man bilder sig selv det ind, men der er det bare ikke.

Jeg har prøvet mange forskellige fremgangsmåder til at stoppe tidligere. Jeg har prøvet tyggegummi, hypnose, e-cigaretter hvor man sad som den lille kemiker, for at skulle fylde den hver dag. Jeg sad hele tiden og tænkte over, hvad et mon lige var i den væske som jeg hændte på. Det virkede på en eller anden måde bare ikke særlig lækkert, og var de styr på den væske jeg hældte i. Jeg begyndte derfor at læse lidt om hvilken kontrol de forskellige producenter var underlagt, og jeg fandt frem til, at mange af dem bare var lavet hjemme på køkkenbordet. Jeg sad så også jeg fyldte væsken i hjemme ved mig selv. Det kan man ikke ligefrem kalde sterile omgivelser. Det var derfor ikke noget jeg havde lyst til. Jeg begyndte derfor og lede efter en anden løsning, og heldigvis så fandt jeg frem til Dansmoke. Her skal man ikke sidde og lege storm P hjemme, for her købte man nogle filtre der er fyldt, og så skifter man blot hele filteret. Det er en ser let måde, og producenten er underlagt kontrol så man har en sikkerhed for, at du ikke tager skade af produkter. Der er jo ligesom ingen grund til at skifte fra en dårlig ting til en anden. Jeg føler mig nu sikker på det jeg kommer i lungerne, og jeg kan bliver mit fokus på at stoppe med at ryge. Jeg er allerede kommet ned på den mindre styrke i filtre, og jeg tror næste gang må må gangen, hvor jeg køber filtre hvor der ikke er nikotin i. Jeg glæder mig til det, for det er jo ligesom formålet med det hele,  at komme helt af med den nikotin der findes i min krop. Jeg glæder mig som et lille barn, og glæder til også til den dag, hvor jeg stopper helt, og jeg kan vinkel farvel til Dansmoke. Ikke fordi jeg ikke kan lide produkter, for jeg vil anbefale det til alle der spørger mig. Jeg har ikke lyst til at lege med min egen sikkerhed, ved at bruge produkter der ikke er underlagt en eller anden form for kontrol – Har du ?